Frequently Asked Questions

Algemene vragen over bonnenwereld

Wat doen jullie?

Wij publiceren een verzameling van kortingsbonnen die geldig zijn in België. Wij zijn geen officiële verdeler van kortingsbonnen. Geregistreerde gebruikers kunnen deze verzameling aanvullen. Wij plaatsen zelf GEEN bruikbare bonnen online. We vermelden wel waar je deze bonnen kan vinden of downloaden.
De bonnen die je kan downloaden via onze website zijn gepubliceerd door derden en staan op hun servers. Zij hebben het volledige beheer van deze bon in handen.
Wanneer zij beslissen om de bon offline te halen dan zal je deze ook bij ons niet meer kunnen downloaden.

Sturen jullie kortingsbonnen op?

Neen, je kan enkel een overzicht vinden op deze website bonnenwereld.be. We versturen geen bonnen per e-mail of post.

Mag ik kortingsbonnen printen uit de digitale versie van Metro?

Deze bonnen zijn inwisselbaar aan de kassa. Je mag de bonnen uitprinten. Zo werd ons bevestigd door HighCo Data. HighCo Data vervult een centrale rol in het beheer van de kortingsbonnen in de Benelux.

Ook bij Metro zeggen ze dat je digitale bonnen van de digitale krant 1x downloaden en printen. Normaal gezien worden de bonnen aanvaard, maar dat hangt af van winkel tot winkel. Het beste is dus om eerst te informeren of ze aanvaard worden alvorens ze in te wisselen aan de kassa.

Let wel op: wanneer er op de bon staat "enkel originele bonnen" of  "kopieën verboden" is dit natuurlijk niet toegelaten.

Mag de winkel je kortingsbon weigeren?

Neen. Op voorwaarde dat de bon de nodige informatie vermeldt, zodat de winkelier weet waar hij de terugbetaling moet vragen van de korting die hij geeft. Meer bepaald de gegevens van de uitgever, het bedrag van de korting, de goederen of diensten die voor de korting in aanmerking komen, de geldigheidsduur en de geldige verkooppunten. (bekijk op test-aankoop.be)

Bron: Hertens M. & Koelman C. (2017,september-oktober). Lotgevallen uit de supermarkt. Test-Aankoop Budget & Recht2017 (254), 32-35.